PROJECTEN

Kabouterpad

Midden in coronatijd een groot project opstarten, de dorpsraad weet er wel raad mee. De vraag kwam vanuit de bevolking of er een kabouterpad kon komen in het Zandstuvebos in Vroomshoop. Na veel overleg tussen Landschap Overijssel en de gemeente kwam er groen licht.


Met tientallen vrijwilligers en veel mensen die hun kabouters doneerden is er nu een prachtige wandelroute gerealiseerd die mensen van heinde en ver aantrekt om met hun kinderen een wandeling te maken. Meer info op Facebook of website.

Repair Cafe

Elke 2e vrijdag van de maand een inloop gehouden in de Oale Skoele waarbij mensen hun spullen aan kunnen bieden ter reparatie. Als het meteen gemaakt kan worden kunnen de mensen onder het genot van een gratis kopje koffie wachten tot het klaar is, zo niet en moet er eerst een onderdeel besteld worden kun je volgende keer weer komen om het te laten fixen. Doel is oude spullen een tweede ronde gunnen en niet zomaar weggooien en ook een moment om mensen bij elkaar te brengen. Opgezet in samenwerking met bibliotheek Twenterand. Kijk hier voor een film van Delta TV.

Dorpskwizz

Een daverend succes, twee avonden lang was het een gekraak van hersenen, gelach om de gekke opdrachten en gezonde rivaliteit tussen de deelnemers. 


Op 19 november 2022 gaat de 2e editie van start. In het Punt voeren de teams een titanenstrijd om de fel begeerde beker: Wie is de slimste Vroomshopers? Vorm dan een team van 3 tot 5 personen en doe mee!


Bedenk een leuke teamnaam en geef je op door een email te sturen naar info@dorpskwizzvroomshoop.nl.

De kosten zijn 35 euro per team. Op 19 november 2022 gaat de 2e editie  van start. Klik hier voor informatie.

Avondvierdaagse

De dorpsraad heeft gezorgd voor ee herstart, met jonge en frisse club is de avondvierdaagse weer een hip event. Er zijn nieuwe routes,  thema's (bv gekke hoeden avond) en muziek langs de route. In 2022 ware er meer dan 1000 deelnemers!

Vlinderboom

Ouders van kindjes die voor de vierentwintigste week van de zwangerschap levenloos zijn geboren, kunnen op begraaf-plaats Dennenhof een vlinder in de vlinderboom plaatsen, ter nagedachtenis aan hun kindje.

Poepzuiger

Overlast van hondenpoep staat met stip op één wat betreft klachten die binnen komen bij de gemeente en bij ons. En gezamenlijk is er dan ook besloten om een poepzuiger aan te schaffen, die op de meest gelopen routes in de gemeente de poep weg haalt.

Vroomshoop waakt

Er waren meldingen over onveilige situaties, de dorpsraad is Vroomshoop Waakt gestart. Er zijn meer dan 800 mensen lid van deze app club. Volgens de wijkagent is het duidelijk te zien dat er minder inbraken zijn dan voor de start.

Aquapark

Het zwembad in Vroomshoop was erg gedateerd. Een stichting zorgde ervoor via donaties, subsidies en acties voor financiën. Er is o.a. een  glijbaan en spraypark gerealiseerd.