Voortgang Dorpsraad Vroomshoop – Geerdijk

De afgelopen maanden hebben we de vergaderingen en overleggen weer volop opgepakt. Even een kleine greep van de zaken waar we ons momenteel mee bezig houden.

We zijn onder andere bezig met het mogelijk maken van een kabouterroute in het Zandstuvebos. Uit gesprekken met Landschap Overijssel blijkt dat hier mogelijkheden voor zijn. We zijn nu een plan aan het uitwerken en gaan die voor leggen aan de Gemeente Twenterand en Landschap Overijssel, zodat hopelijk ergens volgend jaar de kabouterroute gerealiseerd kan gaan worden. We hebben ook onze contacten van Levend Vroomshoop hierbij betrokken en die zijn ook zeer enthousiast over deze plannen.

De verplaatsing van de winkels aan de Linderflier blijven ons bezig houden. We horen van alle kanten diverse verhalen, behalve vanuit de gemeente. Van daaruit blijft het helaas stil. We proberen hierover meer informatie vanuit de gemeente te krijgen, maar dat loopt uiterst stroef op dit punt. Gelukkig hebben we goede contacten met betrokken ondernemers en weten we wat er zoal speelt en kunnen daardoor snel handelen als dat nodig mocht zijn.

In ‘d Oale Skoele zal een repaircafé komen. Hiervoor is contact geweest met het repaircafé in Westerhaar om te zien hoe dat daar opgepakt is. Wanneer er gestart wordt is nog even de vraag in verband met Corona. Daarnaast zijn we op zoek naar een aantal vrijwilligers die het leuk vinden om te helpen in het repaircafé. Het is de bedoeling dat in eerste instantie het repaircafé 1 keer per maand open gaat en wanneer het goed begint te lopen dat dit vaker gaat worden. Heb jij interesse om te helpen in het repaircafé? Laat het ons dan weten via info@dorpsraadvroomshoop.nl.

Er lijkt nu eindelijk schot in de zaak te komen wat betreft de situatie rondom het station in Vroomshoop. Samen met Ondernemend Vroomshoop en contacten bij reizigersvereniging ALMA zijn we daar de laatste behoorlijk druk mee geweest. Na het dieptepunt op zaterdag de 17e lijkt de zaak nu in een stroomversnelling te komen. Hopelijk binnenkort meer nieuws hierover. Ook het overlast van vuurwerk de laatste periode wordt hierin meegenomen. We roepen iedereen op om zowel overlast op en rondom het station als de overlast van vuurwerk te blijven melden bij de politie via 0900-8844. Overlast situaties mogen ook gemeld worden in de Whats-appgroepen van Vroomshoop Waakt, zodat er sneller meer mensen mee kunnen kijken. Doet u een melding in Vroomshoop Waakt, doe dan ook een melding bij de politie en meld ook in Vroomshoop Waakt dat de politie op de hoogte is gebracht. Nog geen lid van Vroomshoop Waakt? Aanmelden kan via www.vroomshoopwaakt.nl.

Om te laten zien met wie we zoal contact hebben een greep uit onze contacten de laatste twee maanden. We hebben onder andere contact gehad met Ondernemend Vroomshoop, reizigersvereniging ALMA, de nieuwe burgemeester, verschillende wethouders, diverse ambtenaren, Landschap Overijssel, Aquapark De Zandstuve, Zorgsaam Twenterand, de beheerders van Vroomshoop Waakt, Dorpsraad Vriezenveen, raadsleden, een jeugdwerker, de BOA’s, de pers en natuurlijk de nodige inwoners en ondernemers van Vroomshoop en Geerdijk. We vergeten ongetwijfeld ook nog een aantal personen of instanties. We doen dus ontzettend afwisselend vrijwilligerswerk op alle mogelijk denkbare vlakken die Vroomshoop en Geerdijk treffen.

We zijn op zoek naar een nieuwe voorzitter en een bestuurslid. Momenteel wordt er door iemand “meegelopen” om te kijken of de bestuurslidfunctie iets voor deze persoon is. Heb jij ook interesse in de Dorpsraad en wil je kijken of dit iets voor jou is? Laat het ons dan weten via info@dorpsraadvroomshoop.nl en je kunt gerust een aantal vergaderingen bijwonen.

Daarnaast spelen er natuurlijk nog veel meer zaken, wellicht daar meer over in een volgende update. We blijven ons natuurlijk ook de komende periode weer volop inzetten voor een mooier Vroomshoop en Geerdijk!