Vrijwilligers nieuw hondenspeelveld gezocht

Dorpsraad Vroomshoop Geerdijk is samen met een inwoner van Vroomshoop bezig om een hondenspeelveld te realiseren in Vroomshoop.

Dit mooie initiatief is afkomstig van deze inwoner en als Dorpsraad ondersteunen wij waar mogelijk.

Het gaat echt over een hondenspeel/renveld en geen uitlaatveld. Die zijn er namelijk al genoeg. Er zijn in veel plaatsen al zulke hondenspeelvelden en daar is het een enorm succes. We hopen dit ook samen met de hondeneigenaren van Vroomhsoop tot een succes te kunnen maken.

De Gemeente Twenterand, die een groot deel van de kosten voor zijn rekening neemt, vraagt hoe alles geregeld is en of er voldoende vrijwilligers zijn.

De plannen zijn in een vergevorderd stadium. Er zijn inmiddels 5 vrijwilligers en we zoeken nog enkele extra vrijwilligers. Je hoeft natuurlijk niet perse in het bezit te zijn van een hond. Iedereen is welkom.

Langs het hondenspeelveld komen borden te hangen met spelregels waar alles haarfijn wordt uitgelegd. Dus een vrijwilliger hoeft niet als een politieagent rond te lopen.

Wat wordt er verlangt van de vrijwilligers?

Eigenlijk niet zo veel. Je hoeft beslist niet de gehele dag aanwezig te zijn, maar bij toerbeurten even een keer langs lopen om te kijken hoe het hondenspeelveld erbij ligt en een oogje in het zeil te houden, zodat het geen hangplek wordt voor de jeugd en het hondenspeelveld schoon (en hondenpoepvrij) wordt achter gelaten door de gebruikers.

Het is ook de bedoeling dat het een soort ontmoetingsplaats wordt voor de hondenliefhebbers.

Dit wordt het eerste hondenspeelveld in Vroomshoop. Wanneer alles goed verloopt zal dit een vervolg krijgen in een andere wijk in Vroomshoop en/of Geerdijk.

Wil jij graag dat dit hondenspeelveld er komt? En wil jij hier als vrijwilliger aan bij dragen? Geef je dan op via 06-10215747.

Samen naar een mooier Vroomshoop en Geerdijk!

Dorpsraad Vroomshoop-Geerdijk