Vlinderboom

Op verzoek van Dorpsraad Vroomshoop-Geerdijk is er een vlinderboom geplaatst op begraafplaats de Dennenhof. Vanuit de inwoners kregen we deze vraag binnen en het is dan ook mooi dat de Gemeente Twenterand
dit heeft gerealiseerd.

Ouders van kindjes die voor de vierentwintigste week van de zwangerschap levenloos zijn geboren, kunnen een vlinder in de vlinderboom plaatsen, ter nagedachtenis aan hun kindje. Vlinderbomen zijn van roestvrij staal en het gaat om te vroeg geboren baby’s die zijn overleden vóór de vierentwintigste week van de zwangerschap. De boom staat dichtbij de kindergraven op de gemeentelijke begraafplaats de Dennenhof.

Als Dorpsraad denken wij dat deze ouders hierdoor een plek krijgen om te herdenken als daar behoefte aan is. Het is mooi dat deze vorm van troost geboden kan worden met de vlinderboom die er nu staat.

Daarnaast zijn er door de gemeente Twenterand op de strooivelden grote keien neergelegd. Hierop kunnen nabestaanden naamplaatjes bevestigen, ter nagedachtenis aan de overledenen waarvan de as uitgestrooid is.

Samen naar een mooier Vroomshoop en Geerdijk!
Dorpsraad Vroomshoop-Geerdijk