Enge plekken in Vroomshoop

Als Dorpsraad Vroomshoop-Geerdijk vinden wij veiligheid ontzettend belangrijk, daarom willen wij graag samen met jullie de “enge plekken” in kaart brengen. Dat kunnen gevaarlijke verkeerspunten zijn, maar bijvoorbeeld ook plekken waar je in het donker niet graag langs komt.

Nu hebben wij natuurlijk al een groot aantal punten op het oog, maar we horen graag van jullie aan welke “enge plekken” nog iets gedaan kan worden.

We geven alvast 3 voorbeelden:

1: Het kruispunt bij de Tonnendijkbrug. Hier zijn we al volop mee bezig en hopen dat dit jaar meer bekend wordt hoe dit aangepakt wordt.

2: Rondom en op het treinstation van Vroomshoop. Hier vinden veel vernielingen plaats, is geen sociale controle, is het donker en voelen mensen zich vaak onveilig. Ook hier zijn we mee bezig om o.a. camerabewaking te krijgen. Dit is echter een heel heen en weer geschuif door veel instanties. Ook Reizigersvereniging ALMA heeft aangegeven dit punt op te gaan pakken.

3: Brengen en halen kinderen bij de Oranjeschool. Hier zijn wij in het verleden al mee bezig geweest. Destijds hebben we een oplossing bij de gemeente aangedragen op met de grondeigenaar in gesprek te gaan en zou er volgens ons een oplossing te vinden moeten zijn. Helaas is dat onder de vormalige wethouder niet gelukt, maar uit nieuwe ontwikkelingen blijkt dat er nu alsnog een oplossing komt voor een achteringang, zodat niet al het verkeer langs het kanaal hoeft te gaan. Daar zijn wij als Dorpsraad erg blij mee.

Dat waren 3 voorbeelden van onze kant. We horen graag van jullie welke “enge plekken” nog meer aandacht verdienen. Dan kunnen wij dat gaan bundelen en meenemen naar de Gemeente Twenterand om te kijken of er oplossingen mogelijk zijn.

Samen naar een mooier Vroomshoop en Geerdijk!
Dorpsraad Vroomshoop-Geerdijk