Linderflier / D’oale Skoele

Er komt via verschillende wegen steeds meer informatie bij ons terecht dat de winkels aan de Linderflier daadwerkelijk verplaatst zullen worden naar de locatie van d’ Oale Skoele (de oude Kennedyschool). De Gemeente Twenterand heeft ons meermalen belooft ons en de inwoners van Vroomshoop in dit traject mee te nemen. Tot nu toe hebben we helaas nog niets gehoord en we krijgen daardoor steeds meer het gevoel, ook van alles dat wij horen, dat de plannen er gewoon door gedrukt worden. Dit terwijl volgens ons, en dat blijkt ook uit de enquête die we vorig jaar op Facebook gehouden hebben, de meerderheid van Vroomshoop dit helemaal niet ziet zitten. Zowel bij ondernemers als de inwoners leeft hier onvrede over. Als de winkels daadwerkelijk verplaatst worden zullen een aantal winkels hoogstwaarschijnlijk Vroomshoop verlaten (1 winkel zal dat zeker doen). Dat is natuurlijk doodzonde. Vroomshoop staat juist in de regio bekend om haar winkelaanbod en trekt daardoor veel mensen uit omliggende dorpen.

Daarnaast is de oppervlakte die beschikbaar is vele malen kleiner dan de oppervlakte aan de Linderflier. Er zal ongetwijfeld ruimte zijn voor de winkels die overblijven, maar parkeergelegenheid is er dan niet meer. Elke zaterdag staat de parkeerplaats bomvol bij de Linderflier. Aangezien deze ruimte er niet is bij d’ Oale Skoele zal dit tot problemen leiden en veel frustratie geven bij het winkelend publiek. Als er geen parkeerruimte is rijdt men de volgende keer wel naar een andere winkel, eventueel buiten Vroomshoop. Daarnaast zal alle verkeersdrukte tussen de winkels rondom de Julianastraat en de eventuele nieuwe winkels op locatie d’ Oale Skoele volgens ons tot verkeersopstoppingen gaan leiden. Niet alleen omdat er geen parkeerplaatsen zijn, maar iedereen die van de ene naar de andere locatie moet voor boodschappen zal daarvoor gewoon met de auto dat stuk afleggen en dat niet te voet gaan doen. Dus veel verkeer op een klein stuk weg, dat er totaal niet op ingericht is met alle hoge drempels daar en ook nog een spoorwegovergang.

De gedacht om de winkels te bundelen gaat daarmee helemaal verloren. De afstand ertussen, en ook nog een fysieke scheiding door het spoor, zorgt ervoor dat het 2 op zich staande winkelgebieden blijven. Er zijn volgens ons daarom totaal geen voordelen van een verhuizing te noemen. Wij pleiten daarom nog steeds voor het behoud van de winkels zoals die nu is. De plannen voor het vernieuwen van de gevels en het opnieuw aanleggen van de parkeerplaats aan de Linderflier zien wij wel zitten en zouden graag dat de gemeente zich daarvoor inzet.

Als laatste is het natuurlijk ook zonde dat het laatste beetje groen en het oude pand van d’ Oale Skoele zouden verdwijnen uit het centrum van Vroomshoop. Wij zien voor deze locatie meer in bijvoorbeeld een beweeg en beleeftuin rondom d’ Oale Skoele. ‘d Oale Skoele wordt op dit moment voor meerdere doeleinden gebruikt die nergens anders in Vroomshoop goed passen en zou daar verder in kunnen ontwikkelen.

Wij zijn ook benieuwd wat u hiervan vindt. Laat gerust uw reacties achter onder dit bericht. Delen en liken van dit bericht stellen we ook zeker op prijs.

Samen naar een mooier Vroomshoop en Geerdijk!
Dorpsraad Vroomshoop-Geerdijk